Cari dan Mencari

Tuesday, 20 March 2012

Fuziah Akui Lynas Selamat!!!

Ops. Nampaknya, pembangkang seperti takut pula untuk menerima kebenaran apabila PSC yang dibentuk khas untuk mengkaji dan menjalankan survey terhadap Lynas, tidak disertai mereka. Macam macamlah alasan diberikan.

Dia dah macam student, bergaduh dengan lecturer, lepastu, masa exam, tak pergi sit for the paper. Alasannya, ah, aku ambil paper tu pun, lecturer tu mesti failkan aku sebab dia tak suka aku.

Ha,macam mana? Kalau kes Teoh Beng Hock, kes kes SPRM, kes kes melibatkan depa, laju je nak tubuh suruhanjaya siasatan lah, apalah. Nak dapatkan bukti. Ini, bila hal melibatkan macam ni, yang diberi peluang untuk kerajaan dan pembangkang bersama sama duduk dalam satu commisioner, mula lah, melalak sana sini. Kerajaan bagi peluang kebebasan bersuara, mereka sendiri tolak. Lepastu, mereka sendiri jerit konon kerajaan sekat kebebasan bersuara.

Kebebasan berakademik? Puihh. Tak payah cakap. Dr Che Rosli, Ahli Parlimen PAS Hulu Langat yang merupakan saintis nuklear pun tak dibenarkan keluar sebarang kenyataan berhubung isu ini. Kita sedia maklum Dr Che Rosli dah sahkan, based on academic field dia sebagai saintins nuklear, dia dah sahkan Lynas tak berbahaya. So, dalam Pakatan, Master In Marketing adalah lebih arif hal nuklear berbanding saintin nuklear sendiri.

Inilah katanya kebebasan berakademik dan bersuara!!!

PSC Lynas: Dewan Rakyat kecoh, Pakatan tak sertai

Lynas: ‘Kepakaran’ nuklear Fauziah Salleh disanggah

So lepasni, kalau tiba tiba kita dengar, Dr Che Rosli dipecat dari PAS atau keluar parti, kita tahulah, da dibayar UMNO. (LOL) Hakikatnya, untuk menjadi ahli Pakatan Rakyat, anda tidak boleh menjadi bijak pandai. Sebab, dalam Pakatan, hanya beberapa individu sahaja yang boleh jadi pandai. Tak kiralah anda PhD dalam doktor ke, nuklear ke, apa ke, Degree Sastera juga yang paling Professor sekali. Hahaha.

Lepas Hassan Ali, Kini Che Rosli Pula? Pakatan Sentiasa Maksum!!!

No comments:

Post a Comment