Cari dan Mencari

Sunday, 11 March 2012

Adnan Yaakob Maki Anwar Ibrahim???

Panas juga hari ini apabila Tok Nan Yaakob marah marah dengan wartawan. Isunya, ada akhbar Cina yang membuat statement kononnya Tok Nan suruh sisa Lynas dibuang ke Sungai Lembing, sedangkan isu sebenarnya ialah itu contoh yang diberi oleh Raja Aziz Raja Adnan. Contoh saja pun. Bukannya statement. Dan katanya lagi, wartawan itu kata dia dapat sumber dari orang yang pergi meeting. See? Dia dengar cerita orang, then end up boleh masuk dalam surat khabar sebagai berita. Ini ke kebebesan media yang Anwar perjuangkan? Mana pergi integriti dan ketelusan akhbar?

Kita tak nafi, mungkin cara Tok Nan agak kasar, menggunakan kata kata kasar, tetapi, orang dah marah, memang lah. Hahaha.

Ok, jom kita tengok dulu video itu.


Tapi bro, jangan kita lupa, walaupun dia marah marah, still, dia layan soalan soalan wartawan tadi. Haa, ni nak habaq mai. Kot kot hangpa lupa, ada juga seorang lagi 'pemimpin', yang bila diaju soalan oleh wartawan, dimakinya wartawan. Dilabelnya perkakas UMNO. Dilabelnya tak relevant. Ditolaknya mic. Ini ke ciri ciri pemimpin? Cuba fikir, kalau dengan wartawan pun dia boleh maki, tak mustahil kalau kita rakyat sendiri yang tanya, dengan mudah je dia maki dan label kita macam macam. Kan?

Tak percaya? Jom kita layan bawah ni.
Psst, jangan jadi munafik katanya. Hahahah. Jangan kita munafik ya kawan kawan? Kalau media yang boleh jadi wakil kita untuk tanyakan pun dia boleh maki, huh, jangan ingat dia nak layan kita.

No comments:

Post a Comment