Cari dan Mencari

Saturday, 17 March 2012

Anwar Ibrahim's View On Islam Yang Sebenar

Sebenarnya, bila duk cakap pasal Anwar sokong Israel, sokong LGBT, sokong kebebasan melampau, semuanya akan menyalahkan Utusan lah, TV3 lah, misquote lah.

Tapi, bla kita dedahkan bukti bukti dari akhbar luar dan sebagainya, pihak pembangkang mula pulak mencari dan membongkar salah salah kerajaan. Contohnya, bila terkeluar statement Israel oleh Anwar, mereka tidak menjawab, tapi keluar pula kononnya kapal Israel berdagang dengan Malaysia, berlabuh dekat Port Klang dan sebagainya.

Ah, malas dah nak ulas. Yang kau duduk hisap rokok hari hari tu, tak kira kau berdagang dengan Israel ke kawan? Tapi, tiba tiba Hadi Awang sendiri keluar statement, tak apa berdagang dengan Yahudi. Muahahaa. Hadi Awang tolong jawabkan untuk UMNO ke?

Tak, tapi bukan itu iu hari ini yang aku nak kongsi, sebaliknya, look at the bigger frame. LGBT, pluralisme agama, Israel, kebebasan mutlak, tak ke nampak semua ini membawa makna sesuatu? Alasan yang dia gunakan, dia pernah dipenjara selama 6 tahun, maka dia tahu apa maksud kebebasan. Duh. Kawan, kalau kau dah salahguna kuasa, dan dipenjarakan, so, deal with it. Terima. Jangan bercakap soal rasuah lah, apa lah. Jangan create a clean image of yourself.

Nah, baca sini untuk bukti dan pendedahan tentang sikap Anwar terhadap Islam yang sebenar. Bro, Salman Rushdie pun dia boleh sokong! Hari ini, kononnya dia Twit dia boikot Salman punya speech. Eh, sudahlah. Memang kami tak ada dekat sana nak tahu kau boikot ke tak, tapi kalau dah DailyMail UK sendiri sahkan, nak buat macam mana? UMNO dah beli DailyMail?

Nah, baca di sini, AIDC tentang bagaimana dia boleh menyokong "The Satanic Verses" yang terang terang menghina Islam!

No comments:

Post a Comment