Cari dan Mencari

Saturday, 25 February 2012

Himpunan Hijau Sebenarnya Ialah BERSIH 3???

Mari kita tengok video di bawah. Cerita penuh akan menyusul.Oh, by the way. Mencari cari juga aku si Badrol Amin. Tak nampak pula kelibat dia. Shamsul Iskandar, Izzah, Kit Siang, Saifuddin Nasution, semula ada. Semua sekali ada duduk depan. Tapi Badrol Amin aku tak nampak. Taktahu lah kot aku rabun.

Video di atas dimulakan dengan laungn BERSIH 3 oleh Anwar. Ya, laungan Bersih beberapa kali dengaran sepanjang hari, dilaungkan oleh pengacara majlis, Hishamudin Rais dan juga Ambiga.

Kemudian, Anwar juga membuat pengumuman manifeto baru bahawa sekiranya mereka berjaya ke Putrajaya, LYNAS dan kilang kilang yang berbahaya kepada alam sekitar di Malaysia akan ditutup. Aku pun berharap yang sama.

Cuma, kita jangan lupa, mereka juga pernah berjanji untuk menutup kilang Carlsberg Shah Alam sekiranya menang di Selangor. Eh, dah tutup ke erk kilang tu?

Ya, Anwar juga ada menyebut, dia dah bagi warning kepada kerajan Australia dan rakyat Australia mengenai LYNAS. Warning ya! Ha, hebat tak dia? Boleh warn rakyat negara lain.

Laporang lengkap menyusul nanti. Tunggu!!!

1 comment: