Cari dan Mencari

Monday, 30 April 2012

UMNO Suruh Saya Arahkan Rusuhan - Anwar Ibrahim

Nah. Sekarang, sudah semakin banyak video video keluar menceritakan tentang Bersih. Semua sibuk berkata, polis mulakan provokasi, ada pula yang kata, peserta yang mulakan provokasi. Ada lah pula yang kata, polis menyamar sebagai peserta dan mulakan provokasi.

Ramai juga status peserta Bersih dan komen komen yang kata, memang pada mulanya, tiada kekecohan berlaku. Semuanya tenang. Tapi lama lama, mulalah rusuhan. Dan secara kebetulannya, rusuhan bermula dalam lebih kurang tengahari, dan secara kebetulan juga, ada 'seorang' peserta Bersih yang datang ke sana, dan tiba tiba, bum! Rusuhan terjadi.
Dua orang di atas yang saling berinteraksi antara satu sama lain ini adalah SB ye kawan kawan! Mereka merupakan askar upahan UMNO yang diarahkan oleh UMNO/BN untuk memulakan rusuhan. Jadi, semua ini salah UMNO!

Tak percaya? Pada mulanya, Azmin Ali mengaku bahawa Anwar hanya menyuruh dia deal dengan polis. Tengok video. Ada nampak polis? Perasan tak, sejurus selepas Azmin berinteraksi dengan seorang mamat India di bawah tu, tiba tiba mereka membuka hadangan, dan ramai ramai mula merempuh. Aku cuma malu pada seorang pakci yang terlompat lompat bertakbir. Betul lah. Aku rasa takbir sudah menjadi senjata mainan pada mereka.

Tapi, kenapa pula aku katakan bahawa Anwar sama Azmin ni sebenarnya sudah diupah oleh UMNO? Kerana itulah pengakuan Anwar dalam Press Conferencenya. Dikatakan bahawa semua ini salah UMNO.Lihatlah, Anwar peduli apa sangat dengan keselamatan peserta sebenarnya, asalkan liputan media meluas dan matlamat dicapai. Malah, bila peserta Bersih sendiri yang tanya, dihalaunya peserta itu. Kita tahu, memang cara Anwar, apabila ada sahaja wartawan atau soalan yang tidak menyenangkan pada dia, halau sahaja. Yes people, this is what you called as kebebasan bersuara dan kebebasan media sangat.

Oh, di bawah ni versi panjang sikit.Ini satu lagi. Pasal Nik Aziz. Dia menfatwakan bahawa rakyat wajib turun Bersih 3.0, malah dia juga mengaku membayar sejumlah wang kepada peserta peserta. Soalan saya, di mana Nik Aziz pada 28hb April lepas? Kenapa dia sendiri wajibkan, tapi dia sendiri tak turun? Nik Aziz, kata wajib tapi sendiri tak turun? Macam mana ni Pok Nik? Wajib ke tak sebenarnya nih? Dah lah. Kau orang, pandai pandai la nilai sendiri.

Mula mula lepas Bersih haritu, bila ramai keluarkan gambar kereta polis diterbalikkan, mereka kata, mana boleh letak gambar. Letaklah video, baru nampak cerita sebenar. Tapi, bila letak video dan baru tahu punca sebenar kereta polis terbalik, mulalah depa cakap, polislah yang menyamar, ada perempuanlah bawah kereta dan sebagainya. Eh, kalau ye pun polis tu menyamar sekalipun, kenapa kau orang pergi ikut? Ke kau orang yang menyamar jadi polis?

Plus, dua orang yang bagi arahan tadi tu, polis ke? Muka macam Anwar sama Azmin, tapi, ish, takkan lah. perut dia bukan besar macam tu.

2 comments:

  1. Anwar cakap berbelit sampai diri sendiri terbelit...


    NURUL IZZAH BODOH! ISU PENGUNDI HANTU PUN TAK FAHAM? Baca di sini...

    http://apakecoh2.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. isk isk isk... btw done follow - Noob

    ReplyDelete