Cari dan Mencari

Thursday, 19 April 2012

Bolehkah PTPTN Dimansuhkan Menggunakan Cincin 24 Juta?

Anwar Ibrahim memulakan isu PTPTN dimansuhkan dan free education dengan cuba membandingkan Turki memberi free education walaupun mereka tidak mempunyai minyak seperti Malaysia, dan kuatlah laungan kedengaran mengenai isu ini.

Persoalannya, betul kan dakwaan Anwar itu? Betul kah Turki memberi pendidikan percuma?

Well, klik Google tuan tuan dan dapatkan kepastian. Jangan jadikan ayat daripada mulut seseorang,ahli politik, tak kiralah pembangkang ataupun kerajaan sebagai fatwa atau hadis, kerana tak mustahil boleh berlaku penipuan.

BUKTI???

Lihat pendedahan yang dilakukan MyMassa di sini berkenaan dengan pelajar pelajar Turki Turki yang dipenjarakan kerana berdemo mahukan pendidikan percuma. Eh? Kena penjara? Kata free education?

Jeng jeng!!! Haha

Lagi satu. Disebabkan selalu sangat orang duduk bercakap pasal cincin 24 juta dolar tu, saya menyeru para pembaca sekalian untuk sekali lagi klik Uncle Google dan cari mot expensive jewelery in the world. Dapatkan beberapa laman web untuk buat perbandingan. Siapa jumpa cincin berlian USD 24 Juta, sila beritahu saya, dan saya berani mengaku menyerah kalah. Tapi kalau laman web yang tulis tu sekadar Harakah atau Suara Keadilan tak kiralah. Kasi betul betul solid!

1 comment:

  1. Anwar ni mmg kaki temberang...

    MENGAPA ANWAR IBRAHIM MENYOROK DALAM KAIN NURUL IZZAH? Baca di sini...

    http://apakecoh2.blogspot.com/

    ReplyDelete